Uite Ce Se Intampla Daca Nu Folosesti Toaleta Atunci Cand Iti Cere Organismul

Nevoia de a merge la toaletă este un lucru firesc şi trebuie satisfăcută de fiecare dată când corpul îţi semnalează asta, altfel e posibil să apară numeroase probleme de sănătate.

Dacă „te ţii” o perioadă îndelungată, din cauză că uiţi, nu vrei să faci asta decât în confortul propriei case sau pur şi simplu eşti ocupată până peste cap, e posibil să te confrunţi ulterior cu simptome neplăcute şi cu un risc major de infecţii urinare şi alte afecţiuni deloc de neglijat.

Retenţia de urină pe termen îndelungat poate duce la infecţii urinare severe, aşa-numitele cistite, ca urmare a toxinelor din urină care stagnează prea mult timp în vezica urinară, se multiplică şi duc la modificări în funcţionarea normală a rinichilor şi a căilor urinare.

Principalele simptome care trădează o infecţie urinară sunt:

  • Durere sau senzaţie de arsură la urinare
  • Nevoia de a urina frecvent şi eliminarea unei cantităţi mici de urină
  • Sensibilitate sau greutate în partea de jos a abdomenului
  • Urină tulbure şi urât mirositoare
  • Senzaţie de greaţă şi vărsături
  • Durere care radiază în spate, sub cutia toracică

Pentru a preveni apariţia infecţiilor urinare, este important să:

– consumi o cantitate mare de lichide, mai ales apă plată;

– urinezi imediat ce apare senzaţia;

– te ştergi dinspre anterior spre posterior după evacuarea vezicii urinare, evitând astfel contaminarea regiunii uretrale cu bacterii din regiunea anală;

– menţii o igienă intimă exemplară;

– goleşti vezica urinară cât mai repede posibil după un contact sexual;

– eviţi produsele igienice şi cosmetice potenţial iritante. Uzul deodorantelor, a pudrei de talc şi a gelurilor de duş în regiunea genitală pot irita uretra. De asemenea, alimentele picante şi cafeaua sunt iritante uretrale.

CITESTE SI: ACESTE SUPER ALIMENTE INCETINESC PROCESUL DE IMBATRANIRE

– consumi un pahar de suc de merişor sau iei un supliment ce conţine extract concentrat de merişor. Se pare că merişorul scade incidenţa unei infecţii urinare, având ca mecanism scăderea aderenţei bacteriei E. coli la pereţii tractului urinar, aderenţă care este o condiţie obligatorie pentru înmulţire şi infecţie.

Dacă aceste infecţii urinare apar frecvent şi nu sunt tratate corespunzător, există riscul formării „pietrelor” la rinichi, formaţiuni care iau naştere din cauza acumultării excesive de calciu şi sodiu în rinichi, care în mod normal sunt eliminate prin urinare.

Odată formate, aceste pietre la rinichi fie sunt eliminate de la sine prin canalul urinar, dar numai dacă au dimensiuni mai mici de 5 mm (chiar şi în astfel de cazuri simptomele sunt neplăcute), fie trebuie intervenit chirurgical.

Dacă procesul de urinare este amânat pentru mult timp, alte simptome cu care te poţi confrunta sunt: febra, frisoanele, durerea de stomac, crampele, anxietatea şi dificultăţile de concentrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *