POSTUL PAȘTELUI: Ce alimente nu trebuie să-ți lipsească

Alimentația din timpul postului este foarte importantă. Deoarece îți privezi organismul de grăsimi și proteine de origine animală, trebuie să te asiguri că acestea sunt înlocuite de alimente sănătoase, care îți aduc un aportul de nutrienți necesar. Produsele pe care le găsim în comerț nu sunt întotdeauna cele mai sănătoase, iar cu toate acestea, multă lume continuă să le consume în această perioadă.

Desigur, acestea pot fi înlocuite cu preparate mult mai gustoase și mai sănătoase. Tot ce trebuie să faci este să îți dedici puțin timp pentru a le pregăti. Corpul tău însă, îți va fi recunoscător.

CITESTE SI: CEA MAI GUSTOASA RETETA DE POST – SUPA PE CARE O VEI PREPARA LA NESFARSIT

Principala preocupare a doamenlor și domnișoarelor este să nu ia kilograme în plus pe timpul postului. De aceea ar trebui să eviți excesul de pâine albă, combinații făinoase și cartofi. Ferește-te de pateul vegetal, alte conserve vegetale din comerț, covrigi și cartofi prăjiți. Axează-te pe legume verzi și fructe, însă nu fă abuz nici de acestea din urmă deoarece conțin zahăr.

Cele mai importante alimente pentru tine sunt lintea, mazărea, fasoalea boabe, fasolea verde, verdețurile precum spanacul și urzicile, legumele crucifere precum broccoli și varza, semințele crude, orezul integral, pastele integrale. Fructele proaspete nu trebuie să îți lipsească nici ele, iar printre uleiurile folosite trebuie să se numere uleiul de cocos, uleiul de măsline și cel de floarea soarelui presat la rece.

CITESTE SI: CE SUNT ANTIOXIDANTII SI CUM NE IMBUNATATESC SANATATEA

Citește întotdeauna lista cu ingrediente de pe fiecare produs cumpărat din comerț. Încearcă să înlocuiești toate aceste alimente conservate cu mâncăruri și tocănițe din legume proaspete de sezon. Vedetele acestui sezon sunt urzicile, spanacul, leurda și salata verde.

Uleiul de cocos este ideal pentru mâncărurile prăjite sau călite, iar uleiul de măsline trebuie folosit în salate pentru conținutul ridicat de grăsimi nesaturate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *