Lipsa Acestei Vitamine Ar Putea Fi Cauza Durerilor Articulare Profunde

Durerile articulare sau cele de spate pot avea diverse cauze, insa lipsa acestei vitamine este una dintre cele mai frecvente. Iata tot ce trebuie sa stii!

Vitamina D este necesara pentru foarte multe procese care au loc in organismul uman. Cercetarile au descoperit ca absenta vitaminei D are un rol important in astm, cancer, depresie, boli de inima, diabet si chiar cresterea in greutate. De aceea vitamina D este una din cele mai importante, care nu trebuie sa lipseasca din componenta nutrientilor consumati zilnic.

Chiar si durerile articulare sau de spate sunt strans legate de lipsa vitaminei D si a vitaminelor B12, B5 si B6. Cum se explica acest lucru? Vitamina D este esentiala pentru absorbtia calciului in oase, asadar in lipsa ei oasele noastre devin fragile, acest lucru conducand la dureri, fragilitate, malformatii ale oaselor si chiar osteoporoza.

CITESTE SI: CUM SE PREPARA CORECT CATINA CU MIERE

De aceea este extrem de important sa ne asiguram ca avem necesarul de vitamina D zilnic. Prin expunerea directa la soare a pielii 15-30 de minute, cateva zile pe saptamana, vitamina este sintetizata in mod natural. Totusi, in anumite perioade ale anului acest lucru nu este suficient. O dieta bogata in cereale, produse lactate, oua si somon va poate ajuta sa obtineti necesarul de vitamina D si sa diminuati durerile articulare si de spate.

In cazul in care durerile persista si pe langa acestea aveti si simptome precum cresterea in greutate, stari depresive, hipertensiune, este indicat sa mergeti de urgenta la medic si sa efectuati o serie de analize pentru a stabili care este nivelul de vitamina D din organismul dumneavoastra, dar si daca nu va confruntati cu probleme de alta natura.

CITESTE SI: CUM ELIMINI PIETRELE LA RINICHI CU SUC DE LAMAIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *