Fructele si legumele cu cele mai multe PESTICIDE

Fructele și legumele cu cele mai multe pesticide! – Soluții să scăpăm de otrăvuri!

Pentru a avea o viață sănătoasă și echilibrată știm că trebuie să urmăm o dietă bogată în fructe și legume. Totuși, trebuie să ne hrănim în cunoștință de cauză.

În prezent, tot mai multe alimente considerate sănătoase conțin reziduuri de pesticide. O agenţie nonprofit din Statele Unite ale Americii, Environmental Working Group (EWG), realizează în fiecare an o listă a fructelor şi a legumelor cu cele mai multe pesticide. Rolul ghidului este să ajute la reducerea expunerii la pesticide, iar consumatorii să facă cea mai sănătoasă alegere. Pesticidele sunt asociate problemelor de creştere la copii.

Substanțele chimice pot tulbura și sistemul hormonal al organismului.

Iată mai jos cele mai contaminate produse!

– cartofii conțin cea mai mare cantitate de pesticide dintre toate legumele.

– ardeiul roșu are 15 pesticide.

– o singură boabă de strugure are15 pesticide.

– o singură păstaie de fasole verde conține 13 pesticide diferite.

– la fel ca și fasolea verde, o roșie cherry conține 13 pesticide.

– la fel ca și roșiile cherry, căpșunile, conțin 13 pesticide.

– țelina conține și ea o cantitate mare de pesticide, 13.

– castravetele are 12 pesticide.

– spanacul conține doar 6 pesticide.

– în urma analizelor pe nectarinele importate în SUA s-a descoperit cel puțin un pesticid în compoziția lor.

– piersicile conțin cel puțin un pesticid.

– aproape toate mostrele de mere analizate (99%) conţineau cel puţin un tip de pesticide.

CITESTE SI: 3 EXERCITII SIMPLE PENTRU TONIFIEREA BRATELOR

De reținut! Fructele cultivate în extrasezon conțin multe pesticide şi chimicale, iar specialiștii recomandă consumarea produselor doar în timpul sezonului, cantitatea de substanţe chimice fiind mai mică.

Cu toate acestea, există câteva soluții ieftine și la îndemână pentru a elimina o mare parte din substanțele nocive.

Clasica spălare a fructelor și a legumelor trebuie făcută extrem de bine, ca să mai diminueze concentrația unora dintre chimicale.

Oamenii de știință au demonstrat că oțetul de mere omoară 98% din bacterii și îndepărtează urmele de pesticide. Astfel, se recomandă înmuierea produselor în apă cu oțet, aproximativ 15 minute. Și sarea de mare este utilă. Se obține o soluție din apă pură și sare de mare care elimină otrăvurile.

O altă recomandare este bicarbonatul de sodiu. Se spală bine fructele sau legumele cu coajă dură pentru a elimina orice murdărie de pe ele, apoi se presară bicarbonat de sodiu și se freacă bine.

Sucul de lămâie face minuni, fiind un dezinfectant natural. Pune o lingură de suc de lămâie peste 2 linguri de bicarbonat de sodiu, dizolvă aceste ingrediente într-o cană cu apă. Se lasă să acționeze de la 5-10 minute, apoi se clătește bine fructul sau leguma.

Alege să trăiești sănătos și corect informat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *