Evita aceste alimente in Postul Pastelui! De ce sa nu le consumi

Postul Pastelui este cel mai greu de tinut intrucat este cel mai lung din an. In aceasta perioada nu se consuma alimente de provenienta animala.

Cei care tin post trebuie sa stie ca mancarea care inlocuieste carnea, ouale sau laptele nu este intotdeauna sanatoasa, mai ales daca vorbim de alimentele modificate genetic. Nici asa-zisele produse de post din comert nu sunt recomandate de medicii nutritionisti.

CITESTE SI: AROMA ACESTEI PLANTE REDUCE POFTA DE MANCARE, STRESUL SI DIMINUEAZA DUREREA

Produsele procesate precum foietajele de post, covrigii, mezelurile de soia, cremvustii vegetali sau pateul de post sunt extrem de nocive pentru sanatate. Medicii trag un semnal de alarma in privinta acestor alimente care se consuma in exces in timpul postului.

Pe cat sunt de satioase, pe atat sunt de nesanatoase. Motivul pentru care aceste alimente nu sunt bune pentru organism il reprezinta compozitia acestora. Chimicalele introduse in aceste produse consumate mai ales in timpul postului nu fac decat sa mentina culoarea si aroma produsului, fara a adauga valori nutritive.

Se pare ca si soia este un aliment care trebuie ales cu foarte mare grija daca doriti sa il consumati in timpul postului. Soia este un aliment excelent daca este organic. Trebuie sa evitam cu orie pret produsele modificate genetic. In general orice aliment modificat genetic nu este chiar benefic pentru organism, pentru ca trebuie sa retinem ca ADN-ul nostru se modifica pe parcusul vietii in functie de ceea ce mancam. De aceea este vorba clasica: suntem ceeea ce mancam.

CITESTE SI: NU MAI SUBESTIMA BICARBONATUL DE SODIU! IATA CE POATE FACE

Medicii recomanda putina miscare dupa fiecare masa. Alimentele ideale in timpul postului sunt fructele si legumele si retetele facute in casa cu acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *