Daca Ai Aceste Simptome Este Posibil Sa Ai Deficit De Magneziu

Este important ca in organism sa existe un echilibru al mineralelor. Nu este suficient sa luam calciu in exces, daca organismul nostru este deficitar in magneziu.

Spasmele muschilor sunt un rezultat al carentei de calciu si deficientei de magneziu. Magneziul este important pentru sanatatea cardiovasculara.

Un dezechilibru intre calciu si mgneziu poate provoca un atac al inimii. Dr. Dean ne spune ca inima este organul care prezinta cel mai mult magneziu, in special in ventricolul stang. Vitamina K2 si vitamina D influenteaza nivelul de magneziu si calciu.

Spre exemplu, o cantitate ridicata de vitamina D poate duce la deficienta de magneziu. Toate cele 4 sunt, totusi, importante pentru buna functionare a organismului.

Vitamina K2 asigura locul si nivelul de calciu. Este recomandat sa se ia suplimente sau sa se consume alimente care sa fie bogate atat in vitaminele K2 si D, dar si in magneziu si calciu, in ratii egale, altfel pot aparea probleme. Vitamina K2 si magneziul, de exemplu, se sprijina una pe cealalta. Surse alimentare de calciu sunt semintele, produsele lactate, legumele verzi si nucile.

In trecut nu era nevoie sa luam atatea suplimente in fiecare zi din simplul motiv ca tot ceea ce consumam, inclusiv solul in care cresc plantele, erau mai bogate in nutrienti, ne explica Dr. Dean.

Sursele alimentare de magneziu sunt: avocado, legume verzi (in special spanacul), alge de mare, seminte (seminte de susan, seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui), nuci.

Din pacate, astazi, multe dintre alimentele pe care le consumam sunt sarace in minerale si vitamine, insa abunda in erbicide si alte substante toxice care inhiba absorbtia corecta de minerale.

Simptome ale deficientei de magneziu sunt:

 Oboseala

 Ameteala

 Dureri de cap

 Pierderea apetitului

 Lipsa de putere

 Schimbari in personaliate

 Amorteala

 Convulsii

 Furnicaturi

 Contractii si crampe musculare

CITESTE SI: UITE CE SE INTAMPLA IN CORPUL TAU CAND BEI RACORITOARE DIETETICE

Magneziul poate actiona ca un blocant natural de calciu. Uneori, medicii prescriu medicamente care reduc tensiunea arteriala, dar care in schimb duc la cresterea nivelului de colesterol.

Colesterolul marit apare mai ales cand organismul este deficitar in magneziu. Cele mai multe dintre medicamente contin fluorura si prezinta nenumarate efecte secundare.Ceea ce trebuie sa retinem este ca magneziul nu este mai putin important decat calciul si ambele minerale trebuie consumate in cantitati si ratii egale.

Ceea ce trebuie sa retinem este ca magneziul nu este mai putin important decat calciul si ambele minerale trebuie consumate in cantitati si ratii egale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *