Daca ai aceste probleme nu consuma portocale!

Bogate în vitamina C, portocalele sunt remediul eficient în cazul răcelilor și trebuie să fie incluse în alimentație încă de la o vârstă fragedă.

Cele mai populare citrice, portocalele, sunt o sursă bogată de potasiu, magneziu, acid folic şi vitamine din complexul B, adică tot ce este necesar pentru a avea energie. Cu toate acestea, consumul de portocale nu este recomandat tuturor.

Pentru că stimulează producția de colagen, portocalele au numeroase beneficii și pentru frumusețe. Aceste fructe sunt incluse adesea în măști de față, dar și de ten, precum și în geluri de duș sau pentru produse pentru frumusețea părului.

CITESTE SI: CATAPLASMA CU GHIMBIR TRATEAZA CEA MAI CUNOSCUTA DURERE

Puține persoane știu că portocalele hidratează în profunzime pielea, așa că un pahar cu suc de portocale este de mare ajutor atunci când corpul se deshidratează.

Cu toate acestea, specialiştii spun că acestea trebuie consumate în cantităţi mici de către persoanele care suferă de reumatism deoarece natura acidă a sucului acestora poate să accentueze simptomele artritei.

De asemenea, şi coaja fructului trebuie folosită cu atenţie pentru că poate fi tratată chimic pentru conservare îndelungată ori pentru colorare. De obicei, substanţele chimice de pe coaja portocalelor sunt lipicioase şi lasă pe un şerveţel urme roşiatice-portocalii, iar în cazul substanţelor de conservare, e posibil ca acestea să fie gălbui-cenuşii. Dacă există dubii asupra acestui lucru, e mai bine ca acestea să nu fie folosite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *