Curata Pesticidele De Pe Fructe Si Legume Cu Acest Ingredient Banal

Fie ca iti procuri fructele si legumele de la piata, fie ca le cumperi de la supermarket, nu strica niciodata sa le cureti in profunzime pentru a scapa de toate pesticidele in care acestea sunt imbibate. In zilele noastre chiar si fermierii autohtoni obisnuiesc sa stropeasca productia cu diverse substante care inlatura daunatorii si vitaminizeaza plantele.

Conform studiilor, exista un ingredient banal pe care toata lumea il are in bucatarie si care poate curata in profunzime cruditatile pe care intentionezi sa le consumi. Potrivit unui studiu recent publicat in „Journal of Agricultural and Food Chemistry”, folosirea bicarbonatului de sodiu este cea mai buna metoda pentru a scapa de substantele nedorite de pe fructe si legume.

Oamenii de stiinta au aplicat trei metode diferite de spalare la un lot de mere Gala: inalbitor, bicarbonat de sodiu sau apa simpla de la robinet. Apoi cercetatorii au urmarit nivelurile pesticidelor pe parcursul procesului.

Iata ce au descoperit: merele care au fost lasate la inmuiat intr-o solutie facuta dintr-o concentratie de 1% bicarbonat de sodiu si multa apa, vreme de 8 minute, au avut in mod semnificativ mai putine pesticide pe suprafata lor, comparativ cu merele care au fost lasate in celelalte doua zone, in solutie de inalbitor sau in apa de la robinet. Dupa 12 – 15 minute de inmuiere, aproape toate reziduurile de pesticide au disparut de pe mere.

CITESTE SI: ACEASTA VITAMINA NU TREBUIE SA LIPSEASCA DIN DIETA TA ZILNICA

Se pare ca bicarbonatul de sodiu actioneaza excelent atunci cand vine vorba despre descompunerea a doua tipuri de pesticide: tiabendazolul si phosmetul.

Dar aceasta nu este, in mod deosebit, o abordare care se potriveste in toate cazurile, pentru ca bicarbonatul de sodiu s-ar putea sa nu aiba acelasi efect asupra altor substante chimice.

In plus, bicarbonatul de sodiu nu poate ajunge la pesticidele care au patruns in coaja fructelor, chiar daca produsul a fost spalat. Asadar, este in continuare important sa va procurati fructele si legumele din surse cat mai sigure, pentru a evita excesul de substante nocive pe care acestea le contin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *