Cum Se Prepara Corect Catina Cu Miere

Catina se numara printre cele mai importante remedii pentru imunitate, ea fiind supranumita “ginsengul romanesc”. Cu siguranta ai auzit de combinatia de catina cu miere, care este extrem de eficienta in tratarea multor afectiuni. Iata cum trebuie sa o prepari corect si de ce trebuie sa o consumi cat mai des!

Oamenii de stiinta sustin ca in tara noastra (in special in zona subcarpatica) creste catina cu un continut foarte mare de minerale, vitamine, microelemente, flavonoizi si aminoacizi. Sa nu uitam ca fructul de catina are de 10 ori mai multa vitamina C decat fructele citrice, de 3 ori mai multa vitamina E decat graul si de 3 ori mai multa vitamina A decat morcovul. Asadar, este o sursa senzationale de micronutrienti esentiali pentru organismul uman.

Combinatia de catina si miere de albine este foarte cunoscuta, fiind extrem de eficienta in tratarea racelilor si a gripei, in combaterea semnelor de imbatranire si in lupta cu radicalii liberi care ataca organismul zi de zi. Este un remediu naturist pe care ar trebui sa il consumati tot timpul anului, insa in special in perioada rece. Copiii si varstnicii se pot bucura si ei de beneficiile sale.

CITESTE SI: DE CE SA CONSUMI SARE DE HIMALAYA IN LOCUL CELEI OBISNUITE

Uite cum se prepara corect catina cu miere:

La o parte de miere se adauga trei parti de catina proaspata. Catina se spala foarte bine si se zdrobeste, apoi se pune intr-un borcan curat si se adauga peste ea miere necristalizata. Borcanul se inchdie etans si se pastreaza la frigider o saptamana inainte de a-l consuma.

Se ia cate o lingurita din acest amestec in fiecare dimineata, pe stomacul gol, timp de cel putin o luna. Este o adevarata minune pentru imunitate si pentru indepartarea bolilor de sezon si nu numai. Nu exista contraindicatii in consumul de catina, insa ca in cazul oricarui remediu naturist, este bine sa intrebati medicul inainte de consum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *