Cum Se Deosebeste Mierea Naturala De Cea Artificiala

Mierea de albine este un aliment pe care toti romanii in agreeaza si il utilizeaza cat mai des. Din pacate, in ultimii ani, apar pe piata tot mai multe versiuni artificiale ale mierii si multi dintre noi nu stiu cum sa le deosebeasca de mierea cu adevarat naturala. De aceea este important sa cunoasteti cateva metode care va ajuta sa faceti deosebirea intr-un mod corect.

Mierea are menirea de a energiza organismul uman, de a imbunatati digestia, de a elimina bacteriile si stimula metabolismul. In forma sa cea mai pura, mierea de albine este cu adevarat aur pentru sanatatea noastra. Gustul si textura acestui aliment difera in functie de tipul florilor din care provine nectarul cules de catre albine. Cea mai cunoscuta la noi este mierea polifora. Culoarea obisnuita a mierii este aurie, dar poate varia de la alb la rosu inchis.

Conform studiilor, 76% din mierea care se gaseste in supermarket-uri a fost supusa unui proces de supra-filtrare. Producatorii sustin ca acest proces este necesar pentru a preveni cristalizarea si pentru a reduce impuritatile, insa, nu mentioneaza ca prin toate aceste procese mierea isi pierde din beneficii. Sa nu mai vorbim de faptul cape piata exista si miere care nu contine polen.

Cum sa recunoasteti mierea artificiala mai usor:

CITESTE SI: SECRET TIBETAN- DE CE SA BEI APA CALDA PE STOMACUL GOL

1. Daca mierea este pura se va cristaliza dupa o perioada, asa ca, daca veti pune mierea in frigider si nu se cristalizeaza inseamna ca nu este naturala.

2. Cititi eticheta de pe borcanul de miere inainte de consum. Daca are un continut ridicat de fructoza si glucoza, nu cumparati.

3. Puneti cateva picaturi de iod in apa si apoi adaugati miere. Daca amestecul devine albastru inseamna ca mierea nu este naturala.

4. Puneti cateva picaturi de otet in apa si adaugati miere peste. Daca mierea capata un aspect spumos inseamna ca nu este naturala.

5. Mierea pura se aprinde la foc. Asadar, daca mierea ia foc cand aprindeti un chibrit, inseamna ca este miere naturala.

CITESTE SI: IATA CE MINUNI FACE ARNICA PENTRU ORGANISMUL NOSTRU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *