Cea Mai Veche Reteta De Mucenici – Adauga Acest Ingredient Cand Framanti Aluatul

In aceasta zi, se trece la curatenia gospodariei, dandu-se foc gunoaielor stranse numai cu foc adus din casa, pentru a aduce caldura din casa si afara. In credinta populara in ziua mucenicilor se incheie zilele babelor, zilele capricioase ale ingemanarii iernii cu primavara, lasand loc zilelor mosilor, zile calde.

In multe zone ale tarii se fac in aceasta zi mucenici muntenesti, insa noi astazi am ales sa va prezentam o reteta de mucenici moldoveneasca, extrem de gustoasa, cu un ingredient secret.

CITESTE SI: ALIMENTE CARE RESETEAZA ORGANISMUL

Ingrediente mucenici moldovenesti

Faina alba calitate superioara – 550 g
Drojdie instant – 1 buc – 1 plic
Lapte – 125 ml laptele sa fie cald, nu fierbinte
Zahar – 150 g
Oua – 1 buc plus 1 galbenus pentru uns
Unt – 80 g
Sare – 1 lingurita
Miere – 2 linguri
Nuca macinata – 100 g

Este foarte important sa inocuiti uleiul (pe care il veti regasi in cele mai multe retete) cu unt. Mucenicii vor iesi mult mai gustosi si mai pufosi!

Intr-un bol puneti faina, sarea, drojdia uscata si zaharul. Adaugati oul, untul, laptele si apa si framantati cam 25- 30 de minute pana se formeaza un aluat elastic si nelipicios. Apoi il lasati sa creasca cam 1 ora intr-un bol acoperit cu un prosop.

Dupa ce a trecut timpul de dospire aluatul se scoate pe masa (presarata cu putina faina) si se imparte in 20 de bucati, apoi li se da forma si se impletesc.

Se pun in tava (acoperita cu hartie de copt) si se lasa inca o ora la dospit. Cand sunt crescuti frumos, ungeti mucenicii cu galbenus de ou. Mai apoi ii coaceti la 180 de grade pana vor avea o culoarea aurie. Aproape ati terminat de facut mucenicii!

Cand i-ati scos cu ajutorul unei pensule ungeti mucenicii cu sirop de zahar sau miere, apoi presarati din abudenta cu nuca macinata.

CITESTE SI: PUNE O LINGURITA DIN ACEST AMESTEC IN CAFEA – REZULTATE UIMITOARE

Pofta buna la mucenici moldovenesti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *