Caserola Din Plastic- Pericol Pentru Sanatate

Cercetatorii canadieni au aflat cum este afectata sanatatea de caserolele din plastic. Multe persoane isi pot otravi mancarea fara sa isi dea seama pentru ca nu sunt atente la ambalajele care imbraca produsele consumate.

Oamenii de stiinta si medicii din intreaga lume lanseaza un avertisment dur. La cumpararea alimentelor in caserola din plastic, trebuie verificat codul de reciclare de pe ambalaj. Daca in acest cod apare cifra 3 sau 7, caserola nu trebuie sa ajunga in frigider cu celelalte alimente.

CITESTE SI: ALIMENTE CARE RESETEAZA ORGANISMUL

Caserolele din plastic pot cauza cancer, intrucat substantele chimice din care sunt facute intra in contact cu produsele alimentare. Cele mai periculoase caserole sunt cele din PVC (numarul 3) si cele care contin BPA sau Bisfenol A (numarul 7). PVC-ul contine DEHA, un produs chimic folosit pentru a face plasticul mai flexibil. Aceasta substanta este toxica, mai ales daca alimentele sunt bagate in cuptorul cu microunde in caserola.

Bisfenolul A are, de asemenea, o serie de efecte negative asupra organismului. Acesta patrunde atat in alimentele solide cat si in lichide. Contaminarea se face, si in acest caz, la trecerea prin microunde a alimentelor sau la racirea acestora in congelator.

Bisfenolul A este asociat cu hiperactivitatea, cresterea depunerii grasimilor, slabirea sistemului imunitar si dezvoltarea excesiva a glandelor mamare la pubertate, atat la fete cat si la baieti. Tot bisfenolul A poate scadea cantitatea de sperma si calitatea acesteia si este responsabil in mica masura de marirea prostatei.

Cea mai recomandata este folosirea unor folii de aluminiu pentru a pastra alimentele proaspete sau ambalajele din hartii ecologice. Cand sunt expuse la microunde, alimentele trebuie sa stea pe o farfurie plata pentru ca substantele chimice din caserola sa nu modifice compozitia acestora.

CITESTE SI: 5 MOTIVE PENTRU A CONSUMA ZILNIC CAT MAI MULTA APA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *