Ai Mereu Picioarele Reci? Iata Ce Semnifica Acest Lucru

Picioarele reci nu sunt intotdeauna semnul unei probleme grave. Ele pot aparea atunci cand suntem expusi la temperaturi scazute sau suntem anxieosi.

Totusi, acest simptom poate fi si un semnal al diverselor probleme de sanatate precum proasta circulatie a sangelui sau diabetul, dar si un efect secundar al fumatului sau consumului de alcool in exces.

Senzatia de picioare reci ne poate conduce uneori la un diagnostic pe care nici nu l-am fi banuit, de aceea vizita la medic este obligatorie daca ai acest simptom.

Unul dintre motivele pentru care ai tot timpul picioarele reci este transpiratia in exces. Trebuie sa ai mare grija deoarece hipertiroidismul, de exemplu, poate cauza aparitia transpiratiei excesive.

• Picioarele pot avea o temperatura scazuta atunci cand sangele nu circula prin corp asa cum ar trebui. Mai grav este faptul ca circulatia proasta a sangelui are drept consecinta o scadere a temperaturii corpului si, implicit, o lipsa de oxigen catre tesuturi.

CITESTE SI: CEA MAI BUNA PASTA DE DINTI PREPARATA IN CASA

• Picioarele reci pot fi, de asemenea, un semn al circulatiei sangvine deficitare la nivel periferic, mai exact, boala arteriala periferica, numita si boala vasculara periferica, ce reprezinta ingustarea sau obstructia arterelor datorita unor depozite de grasime si colesterol pe peretii arterelor, fapt care limiteaza fluxul de sange catre extremitati.

Pe masura ce aceste depozite se formeaza pe interiorul peretilor arteriali, ele ingusteaza calea de trecere a sangelui.

• Consumul excesiv de alcool poate duce la vasodilatatie, iar sangele nu mai ajunge la extremitati, in felul acesta aparand fenomenul de picioare reci.

• Fumatul si bolile care se nasc din cauza acestui viciu, precum este, de exemplu, bronhopneumopatia obstructiva cronica, pot reduce capacitatea plamanilor de a absorbi eficient oxigenul, ceea ce contribuie la reducerea nivelului de oxigen in sange si la aparitia senzatiei de picioare reci.

• De asemenea, senzatia de picioare reci poate sa fie si o consecinta a mai multor afectiuni, inclusiv distrugeri ale nervilor, neuropatia periferica, intalnite uneori la pacientii cu diabet zaharat, in cazul consumului cronic de alcool sau in cazul anumitor deficite de vitamine.

• Dficitul de fier influenteazacirculatia sangvina. Femeile aflate la pragurile hormonale (menstruatie sau menopauza) se confrunta si ele cu aceasta problema.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *