Adevarata diferenta dintre ZAHARUL BRUN si ZAHARUL ALB

De-a lungul timpului au existat o serie de dezbateri despre efectele zaharului brun asupra organismului. Se spunea ba ca este mai nociv decat cel alb, ba ca are fata de acesta cateva elemente in plus care ajuta la sanatate.

Adevarul este ca acesta, spre deosebire de zaharul alb, are o consistenta mai ridicata de minerale si ceva mai sarac in zaharoza fata de cel alb, care are o concentratie de 90%.

CITESTE SI: DACA TI SE USUCA GURA DES TREBUIE SA STII ASTA

Zaharul brun este utilizat des ca alternativa la cel alb, insa consumat in cantitati mari pe termen lung, acesta produce aceleasi efecte asupra organismului. Practic, se poate face diabet si de la zaharul brun.

Zaharul brun este bogat in melasa si isi pastreaza culoarea aceea inchisa pentru ca nu este supus procesarii chimice. Acesta este mai bogat din punct de vedere nutritiv si contine si vitamine importante, inclusiv vitamina C.

Adaugat in cafea, zaharul brun, datorita mineralelor pe care le contine, tine oboseala la distanta de 3 ori mai mult decat cel alb. Zaharul alb te scoate din amorteala si iti da energie pentru o perioada scurta, in timp ce zaharul brun te mentine activ mai multe ore.

CITESTE SI: DE CE SA INLOCUIESTI LAPTELE DE VACA CU LAPTE DE CAPRA

Totodata, zaharul brun contine calciu, la fel ca laptele. O singura lingurita de zahar brun in lapte iti va asigura o doza dubla de calciu prevenind astfel bolile osoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *